Pagina's

woensdag 3 augustus 2016

Een middag naar de Geitenboerderij.


Een middagje naar De Geitenboerderij


Van de week zijn we samen met oma en opa een middagje naar de Geitenboerderij Ridammerhoeve geweest. Het is te vinden midden in het Amsterdamse bos. Zeker een aanrader om eens met je kleintje naar toe te gaan. Ik kon natuurlijk niet wachten om met Moos een kijkje te nemen. Vanaf 7 maanden heeft een baby voldoende gezichtsvermogen om gezichten en objecten te herkennen. Het is dan pas eigenlijk echt leuk om zo een uitje te gaan doen. Want kan dan ook dieren herkennen uit een boekje, dat jij hebt voorgelezen. Dit moet wel vaak herhaald zijn.

Ook jonger dan 7 maanden, kan je daar natuurlijk heen. Maar dan is het meer voor de ouders of oma en opa's. Die kunnen zich vermaken op het terras met een overheerlijke biologische appeltaart met slagroom en een kop koffie. 




Op 6 Oktober 1988 werd de  Geitenboerderij Ridammerhoeve officieel geopend. De insteek was toen om de mensen bewust te maken van de oorsprong van hun voedsel. En om de bezoeker een compleet beeld te geven van de biologische landbouw, werd er in de loop der jaren bijgebouwd en uitgebreid.

Op de geitenboerderij kun je verschillende dieren vinden. Zoals melkgeiten zeker wel 100 stuks, legkippen, kuikens, lammeren, pony's en koeien. De moestuin, met groenten voor het restaurant, maakt het plaatje compleet. Alle producten van de boerderij zijn in hun boerderijwinkel te koop. Dit gaat om verschillende soorten kaas, yoghurt, karnemelk, boter, yoka- drank en kwark. Zelfs het ijs is van geitenmelk gemaakt.


En voor de kinderen is er ook van alles te doen. Je kunt er ook terecht voor feesten en partijen. Ouder en kind mogen op de aangewezen plekken de geitenstallen in en bij de kippen. Je mag de geiten flesjes melk geven, voor 50 cent is er een flesje te koop. Ook mag je geitenbrokjes geven, voor 20cent heb je een handje vol. En natuurlijk aaien, knuffelen en heel veel (selfies) en foto's maken van de geit en jou kleintje. Wil je biologische eieren, dan kun je ze zelf gaan zoeken in de kippen stal. De gevonden eieren mag je in een eierdoos doen en afrekenen in het restaurant.

Ook is er een speeltuin waar de kinderen zich even helemaal kan uitrazen. Voor zowel de hele kleintjes en grotere kindjes. Wij hadden ons vermaakt. En vond het heel leuk om te zien, hoe Moos zich aan het vermaken was. Aan het begin was hij een beetje schrikkerig van de bewegingen van de geitjes. Maar was hier al snel weer aan gewend.  De dieren boekjes hebben wij uit de kast getrokken. Want niks leuker dan leuke dierengeluiden maken. En dat hij dieren gaat herkennen. Wij gaan snel weer die kant op. Er is een invalide met klein parkeerplaats in de buurt. En op loop afstand van nog geen 1 km een groter parkeerplaats. 





Liefs,
mamaenmoos






2 opmerkingen:

  1. Oh wat een geweldig leuk stukje heb je geschreven over de Geitenboerderij! Wat hebben we toen genoten! Voor de eerste keer samen met Moos! Liefs kusjes oma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een geweldig leuk stukje heb je geschreven over de Geitenboerderij! Wat hebben we toen genoten! Voor de eerste keer samen met Moos! Liefs kusjes oma

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Template designed By The Sunday Studio.